Keitä olemme

Canelipuu ry on suomalainen kehitysyhteistyöyhdistys, joka on perustettu 2009. Työn tarkoituksena on vaikuttaa vähäosaisten ihmisten elämään pyrkimällä nostamaan heidän koulutustasoaan ja kohentamaan heidän terveyttään sekä turvallisuuttaan heidän omassa ympäristössään. Yhdistyksen päämääränä on voimaannuttaa avustustyön kohteena olevia ihmisiä rakentamaan itselleen ja yhteisölleen parempi tulevaisuus. Yhdistyksen tavoite Suomessa liittyy yhteisvastuullisuuden heräämiseen ja kansainvälisyyskasvatukseen. Canelipuu ry on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton yhdistys. Canelipuun ry tekee työtä Suomessa vapaaehtoisvoimin.

Katja Harapainen

Hallituksen puheenjohtaja

Katja Brückner

Olen sosionomi ja sairaanhoitaja. Intiaan sain ensikosketuksen vuonna 2001 ollessani työharjoittelussa Kolkatan slummikoulussa – rakastuin Intiaan. Harjoitteluni jälkeen olen ollut Intiassa seitsemästi matkaten, ihmetellen ja tutustuen tähän viehättävään kulttuuriin yhteensä 1,6 vuoden ajan. Opiskelujeni aikana olin työharjoitteluissa myös Bangladeshissa kehitystyöprojektissa sekä Vietnamissa paikallisessa sairaalassa. Canelipuu on monen vuoden ajan mielessä kasvanut haave, jonka saimme tehtyä todeksi vuonna 2009. On uskomattoman hienoa päästä toteuttamaan unelmaa ja välittämään apua konkreettisesti ruohonjuuritasolle.

Anni Rantanen

Hallituksen varapuheenjohtaja

Anni Rantanen

Olen koulutukseltani lähihoitaja ja sosionomi. Matkustin ensimmäistä kertaa intiaan 2004, minkä jälkeen olen ollut intiassa joka vuosi. Sosionomi koulutuksen aikana olin työharjoittelussa Intiassa, Kolkatassa 2 kertaa yhteensä 6 kuukautta, missä työskentelin slummeissa asuvien naisten ja lasten kanssa. Intia on ihmeellinen maa, missä köyhyys ja kouluttamattomuus on kuitenkin suuri ongelma. Antamalla köyhille lapsille mahdollisuuden koulutukseen meillä on mahdollisuus vaikuttaa sekä kehittää yhteisöjä intiassa.

Mritunjay Mondal

Intian koordinaattori

Mrityunjay "Matun" Mondal

Toimin Canelipuun koordinaattorina Intiassa. Yhteistyössä Ateswartalan kylän asukkaiden kanssa kunnostimme koulun vuonna 2009 ja valitsimme kouluun opettajat. Koulun toiminnan suunnittelun ja organisoinnin lisäksi vastaan myös hankinnoista, kuten koulutarvikkeista. Toimin kesään 2009 asti opettajana ja projektityöntekijänä Kalkutalaisessa järjestössä 10 vuoden ajan. Järjestöllä oli 7 koulua slummilapsille. Sain arvokasta kokemusta järjestötyöstä. Olen tuntenut Katjan, Annin ja Raoulin useiden vuosien ajan. Yhdessä me haaveilimme oman avustustyön aloittamista jo vuosien ajan kunnes teimme siitä totta. Olette kaikki tervetulleita vierailemaan tänne Kolkataan ja Ateswartalaan näkemään sekä kokemaan työmme tulos.

Raoul Brückner

Hallituksen jäsen

Raoul Brückner

Sain vuonna 2009 mahdollisuuden lähteä Intiaan ja matkani aikana pääsin tutustumaan kylään nimeltä Ateswartala. Tähän kylään perustimme myöhemmin samana vuonna Canelipuu ry:n koulun. Se onnellisuus ja kiitollisuus mitä oppilaistamme ja koko kyläyhteisöstä huokuu, kun vierailemme koulullamme, on sanoin kuvaamatonta. Koen olevani todella onnekas saadessani olla mukana toteuttamassa tätä unelmaa. Toisten ihmisten auttaminen ei lähde pakosta, vaan sydämestä. Me kaikki voimme pienellä panoksella luoda paremman tulevaisuuden apua tarvitseville.

Arto Tuominen

Hallituksen jäsen

Arto Tuominen

Olen tuntenut Canelipuun perustajat Katjan ja Raoulin lähes kymmenen vuotta ja seurannut vierestä ilolla miten pienellä porukalla voi saada niin isoa aikaan. Tulin mukaan Canelipuun toimintaan melko alkuvaiheessa kuukausilahjoittajana ja olin jonkin verran apuna kirpputorien yhteydessä. Ajatus heräsi, että olisi mukava pystyä auttamaan enemmän ja kuluneen vuoden olen ollut Canelipuun hallituksessa. Kontollani on ideoida kehittää varainkeruuta mm. erilaisten tapahtumien ja yritysyhteistyön avulla.

Sara Alkula

Hallituksen jäsen

Sara Alkula

Tutustuin Canelipuun toimintaan ja kouluun ensimmäisen kerran kesällä 2012, jolloin vierailin Atheswartalan kylässä. Koulun oppilaat ja henkilökunta tekivät minuun lähtemättömän vaikutuksen lämmöllään ja periksiantamattomuudellaan. Siitä lähtien olen ollut aktiivisesti mukana toiminnassa. Olen ammatiltani opettaja, joten erityisesti minua kiinnostavat yhteistyöprojektit suomalaisten ja intialaisten lasten välillä. Ensimmäisen matkani innoittamana vierailin Atheswartalassa toisen kerran talvella 2013. Haaveilen, että pääsisin Intiaan pian uudestaan.